استاندار ایلام با بیان اینکه مقدمات احداث کارخانه تولید دی سولفید کربن با سرمایه گذاری ۵۰ میلیون دلاری شرکت چینی در ایلام فراهم است، گفت: عمده مواد اولیه کارخانه کربن دی سولفید ایلام از خود استان تامین می شود.
حسن بهرام نیا در نشست با معاونان شرکت بای جین کشور چین (بزرگترین شرکت دی سولفید کربن در جهان ) و با حضور مدیران حوزه اقتصادی استان، اظهارکرد: تمامی مقدمات احداث کارخانه تولید دی سولفید کربن با سرمایه گذاری ۵۰ میلیون دلاری شرکت چینی بای جین در ایلام فراهم است و تمامی مدیران استان باید برای ایجاد این کارخانه اهتمام جدی داشته باشند.
استاندار ایلام با اشاره به اینکه ایلام ۱۱ درصد منابع گاز و نزدیک ۶ درصد نفت کشور را به خود اختصاص داده است، یادآور شد: هم اکنون فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام در حال اجراست و اکتشاف در منطقه باباگیر نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه همه مدیران استانی از سرمایه گذاران شرکت بای جین کشور چین برای توسعه اقتصادی استان استقبال می کنند، یادآور شد: استان ایلام ۴۳۶ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و این ظرفیت در راستای صادرات محصولات پتروشیمی و ضنایع پایین دستی یک مزیت بسیار ارزشمند برای سرمایه گذاری در استان است.
بهرام نیا یادآور شد: استان ایلام یکی از استان های پر ظرفیت برای سرمایه گذاری در زمینه های مختلف است و از اینکه شرکت بای جین این استان را برای سرمایه گذاری انتخاب کردند، استقبال می شود و این استان ظرفیت های معدنی، نفت و گاز، پرورش آبزیان، کشاورزی، دامی و سایر بخش ها دارد که می تواند با سرمایه گذاری خارجی، این ظرفیت ها به کار گیری و موجب توسعه شود.
معاون مدیرعامل شرکت بای جین شانگ های چین نیز در این نشست، اظهار کرد: بسیار خوشحال هستیم که امروز در استان ایلام برای فراهم کردن زمینه سرمایه گذاری به سر می بریم، این شرکت در حوزه تولید دی سولفید کربن شرکت بزرگی در جهان است و دارای پیشرفته ترین تکنولوژی در این زمینه در جهان است.
نیوفاچانگ یادآور شد: شرکت بای جین شانگ های چین بزرگترین شرکت تولید دی سولفید کربن در جهان دارای ۷ کارخانه شامل ۶ کارخانه در چین و یک کارخانه در کشور هند است و هدف از سفر به استان ایلام برای جست و جوی ظرفیت های سرمایه گذاری است، این شرکت برای تولید ۶۰ هزار تن دی سولفید کربن در سال با سرمایه گذاری ۴۰ میلیون دلار آمادگی لازم را دارد.
وی بیان کرد: برای سایر صنایع پایین دستی هم آمادگی لازم برای سرمایه گذاری وجود دارد، برای تولید دی سولفید کربن و احداث کارخانه در استان، ۹۰ هزار متر مکعب گاز ،۴ مگاوات برق، ۱۸۰ تن گوگرد، ۵۰۰ متر مکعب آب به صورت روزانه نیاز است.
پس از احداث کارخانه طبق برنامه زمانبندی تعیین شده ۱۵ ماهه، ۶۰ هزار تن دی سولفید کربن سالانه در این استان تولید می شود.
دی سولفید کربن در صنایع متعددی از جمله پزشکی و کشاورزی مورد استفاده است .